Kontaktlencse

A látáskorrekcióra szorulók közül sokan választják  szemüveg helyett a kontaktlencsét.
A választás szempontjai egyéniek, mindenki a számára legkedvezőbb megoldás mellett dönt miután körültekintően mérlegelte mindkét korrekciós lehetőség előnyeit , hátrányait.


A kontaktlencsék legtöbbször ugyanazt a célt szolgálják, mint a hagyományos szemüvegek, kis tömegűek, és gyakorlatilag észrevehetetlenek, sok lencsét ezért kissé kékítenek, hogy tisztításuk és tárolásuk egyszerűbb legyen. Ezzel szemben bizonyos kozmetikai célú lencséket azért festenek meg, hogy megváltoztassák a szem megjelenését.


Becslések szerint mintegy 125 millió ember használ kontaktlencséket világszerte (2%),köztük 28-30 millióan az Amerikai Egyesült Államokban és 13 millióan Japánban.


A kontaktlencse-viselésre több tényező is késztetheti a viselőket.  Sokan úgy tekintik, hogy megjelenésük számára előnyös a kontaktlencse a szemüveggel szemben, de az esztétikai okokon kívül a kontaktlencsék nem párásodnak, valamint az esős időjárás sem érinti őket. Jelentősen nagyobb látóteret biztosítanak, mint a szemüvegek, és alkalmasabbak sporttevékenység közbeni viselésre is, továbbá bizonyos szembetegségek kizárólag velük korrigálhatók.


Kockázatok és mellékhatások
•    A rosszul megválasztott lencse rontja a szaruhártya szellőzését és tápanyagellátását.
•    A kontaktlencsék növelik a fertőzés kockázatát.
•    A szem túlérzékennyé válhat, nem bírja tovább a lencsét. A felhasználók ezt száraz szemnek nevezik. Oka a kontaktlencsék túlhordása, a rossz higiénia és a rosszul beigazított lencsék.
•    Ha a felhasználó a légkondicionálóra, vagy a cigarettafüstre panaszkodik, az a kezdődő túlérzékenység jele lehet.
•    A lencse nem csúszhat hátra, a szem mögé, mert a szaruhártya széle útban van.
•    Ügyelni kell a technikára: csak tiszta kézzel szabad a lencséhez nyúlni, és a lencsetartókat rendszeresen cserélni.
•    Tartalék szemüvegre is szükség van, mert lehet, hogy egészségügyi okokból meg kell szakítani a lencse viselését.
•    A mikrobák és a klór ronthatják a lencse működését. Az úszáshoz ezért úszószemüveget, vagy egynapos lencsét ajánlanak.

Az összes nagyobb magyarországi kontaktlencse, illetve ápolófolyadék disztribútor termékeit forgalmazzuk ( Johnson & Johnson, Ciba Vision, Cooper Vision, Baush & Lomb, Alcon ) és a választékunkat folyamatosan bővíteni kívánjuk.
Kínálatunkban szerepelnek szférikus, tórikus, bifokális, multifokális, illetve színes kontaktencsék, valamint szemcseppek is. De válogathat a különböző hordásidejű lencsék között is, féléves, havi, kéthetes, illetve napi lencsét közül egyaránt.

Leggyakrabban rendelt típusok:

Johnson & Johnson

 

Név: Acuvue Oasys
Alapanyag: Senofilcon A
Típus: Szilikon - Hidrogél / szférikus
Hordási idő: 1 hét kiterjesztett vagy 2 hét nappali
Dk/t: 147
Kiszerelés: 6 db / doboz
Víztartalom: 8%
Görbület: 8,4 , 8,8
Átmérő: 14,00 mm
Dioptriatartomány: +8.00 - -12.00
Szállítási határidő: 4 - 5 munkanap
Figyelem! A 8,8-as görbület szállítási határideje 2 hét!

A Johnson & Johnson legújabb fejlesztésű lencséje. A lencsék az új generációs HYDRACLEAR™ Plus technológiával készülnek, amely egy oxigénben gazdag alapanyagot egyesít a nedvesítő molekulával, ezáltal egy kiválóan nedvesedő, ultra selymes kontaktlencsét hozva létre. A kontaktlencse kihívásokkal teli környezetben is kitűnően teljesít: számítógép monitora előtt töltött hosszú órák, a központi fűtéses lakások, a légkondicionált irodák és a füstös szórakozóhelyek. A nap végén is tökéletes, extra kényelmet nyújt szemednek: síkos, nedves felszíne és tökéletes kialakítása kategóriájából kiemeli ezt a lencsét. Szemszárazság: elfelejtve! Az ACUVUE® OASYS™ kontaktlencsében aludni is lehet (minden esetben figyelembe kell venni a lencse illesztőjének tanácsait!). A jelenlegi legmagasabb UV védelemmel ellátott lágy kontaktlencse Magyarországon: a káros UVB sugarak 100%-át szűri!Ciba Vision      


Név: Air Optix Aqua
Alapanyag: Lotrafilcon B
Típus: Szilikon-hidrogél
Hordási idő: 1 hónap (alkalmanként éjszaka is viselhető max 6-szor)
Kiszerelés: 6 db / doboz
Víztartalom: 33%
Görbület: 8,6
Átmérő: 14,20 mm
Dioptriatartomány: +6,00 - -10,00
Szállítási határidő: 4 - 5 munkanap

Az AIR OPTIX™ AQUA olyan légáteresztő kontaktlencse, amelynek használata rendkívüli kényelmet biztosít viselője számára a behelyezés pillanatától majd ezt követően minden nap. Tapasztald meg a NEDVESÍTÉS és az OXIGÉN egyedülálló kombinációjának előnyeit. Az új nedvesítő adalékanyagnak köszönhetően, az AIR OPTIX™ AQUA olyan kényelmes, hogy a behelyezés pillanatától kezdve szinte alig lehet észrevenni. A szabadalmaztatott gyártástechnológiának köszönhetően a lencse anyaga folyamatosan nedves marad, így megóvja a lencsét a kiszáradástól. Az ultra sima lencsefelszín biztosítja a magas szintű nedvesíthetőséget, így a lencse ellenáll a lerakódásoknak. Az AIR OPTIX AQUA légáteresztő kontaktlencse rendkívül korszerű alapanyagának köszönhetően 5x több oxigént enged át, mint a hagyományos kontaktlencsék ezáltal biztosítja az egészséges és természetes szemeket viselője számára.Cooper Vision

 
Név: Biofinity
Alapanyag: Comfilcon A
Típus: Szilikon-hidrogél / szférikus
Hordási idő: 1 hónap nappali viselet
Dk/t: 160
Kiszerelés: 3 db / doboz
Víztartalom: 48%
Görbület: 8,6
Átmérő: 14,00 mm
Dioptriatartomány: +8,00 - -10,00
Szállítási határidő: 4 - 5 munkanapCiba Vision


Név: Air Optix Night & Day
Alapanyag: Lotrafilcon A
Típus: Szilikon-hidrogél / szférikus
Hordási idő: 1 hónap kiterjesztett
Dk/t: 175
Kiszerelés: 6 db / doboz
Víztartalom: 24%
Görbület: 8,6 / 8,4
Átmérő: 13,80 mm
Dioptriatartomány: +6,00 - -10,00
Szállítási határidő: 4 - 5 munkanap

Az új AIR OPTIX™ NIGHT&DAY™ AQUA kontaktlencse a mozgalmas életet élők számára tökéletes és biztonságos megoldás. Kényelmesebb és magasabb oxigénáteresztő-képességgel rendelkezik, mint bármely más, a piacon megtalálható kontaktlencse. Ezt a kontaktlencsét arra fejlesztették ki, hogy akkor is működjön, amikor Ön éppen kikapcsolódik, pihen. Pörgős, rohanós az élete? Folyamatosan úton van? Kiszámíthatatlan az időbeosztása? Sokat és sokáig dolgozik? Netán újdonsült anyuka, apuka? Gyakran éjszakázik, bulizik? Azoknak, akik egészséges és kényelmes kontaktlencsét szeretnének viselni. Az új AIR OPTIX™ NIGHT&DAY™ AQUA kiválóan ötvözi az oxigén, a nedvesség nyújtotta előnyöket. Jelenleg a legmagasabb oxigénáteresztő lágy kontaktlencse a halvány és egészséges szemek szolgálatában. Ráadásul az AQUA Moisture System-nek köszönhetően kényelmes viseletet biztosít felhelyezéskor, egész napon át és minden nap.Népszerű termékek

Bausch & Lomb
Purevision (6 db) + Biotrue (60 ml)


Bausch & Lomb
Purevision 2 HD (6 db) + Biotrue (60 ml)


Coopervision
Biomedics 1 day Extra (30 db)


Ciba Vision
Opti-free Pure Moist (300 ml)


Johnson & Johnson
1 Day Acuvue Moist for Astigmatism (30 db)


Bausch & Lomb
Purevision 2 HD (6 db)


Optive (10 ml)

 
Ciba Vision
Air Optix Aqua multifocal (6 db)


Ciba Vision
Focus Dailies Aqua Comfort Plus (90 db)


Ciba Vision
Air Optix for Astigmatism (6 db)


Ciba Vision
Focus Dailies All Day Comfort (90 db)