Szemüvegválasztás szempontja

Napjainkban a szemüveg már nem csupán egy egészségügyi termék, hanem a mindennapi megjelenésünk részeként az egyik legfontosabb kiegészítő. A jól kiválasztott szemüveg öltözteti és befolyásolja a viselőjéről kialakított képet. Ennek ellenére sokan gondolják úgy, hogy a megfelelő keret kiválasztása viszonylag egyszerű feladat. Nem is hinnénk, hogy a kiválasztás során mennyi kritériumnak kell megfelelnie egy szemüvegkeretnek ahhoz, hogy mind esztétikailag, mind funkcionálisan megfeleljen a mindennapi igényeknek.

  • Az egyik legfontosabb szempont, hogy milyen dioptriájú és milyen alapanyagú szemüveglencse kerül a keretbe. Pl. Az ún.  fúrt (azaz a keret nélküli) szemüvegkeretbe csak műanyag lencsével készíthető le a szemüveg.
  • Figyelembe kell venni, hogy állandó használatra, vagy alkalmi viseletre készül a szemüveg. Míg az üzleti tárgyalás vagy színházi előadás, hangverseny alkalmával egy elegáns szemüvegkeret jelentősen hozzájárulhat igényes megjelenésünkhöz, addig a hétvégi baráti összejövetelek, vagy kirándulások alkalmával egy könnyed stílusú, színesebb, sportosabb keret lazább megjelenést kölcsönözhet számunkra. Emellett az otthoni esti tévézéshez vagy az ágyban való olvasgatáshoz egy egyszerűbb, strapabíróbb keret is elégséges lehet, hogy reggel az ébredés után ne érjen minket váratlan meglepetés.
  • Fontos kényelmi szempont a kiválasztott keretnél a szárhossz és az orrnyereg mérete is, így nem csúszkál el a helyéről a szemüveg és nem hagy nyomot viselője arcán, ha leveszi azt.
  • Az esztétikum szempontjából fontos szempont, hogy milyen a keret formája és a felső vonalának helyzete.
  • Nők esetében érdemes mérlegelni, hogy a keret színvilága illeszkedjen a viselője hajszínéhez is.
  • A fémallergia napjainkban egyre több embernek okoz problémát, a keret kiválasztása során ez is egy fontos szempont kollekciónkból történő szemüvegkeret kiválasztásában.

Üzleteinkben több száz modellből választhat szemüvegkeretet személyes igényei és lehetőségei figyelembevételével.