Szemvizsgálat

A szemüvegkészítés első és egyik legfontosabb lépése, hogy készüljön egy, az éleslátásra vonatkozó pontos vizsgálati eredmény. Látásunk évenkénti ellenőriztetése fontos, mert nem csak a látásunkra vonatkozó információhoz jutunk, hanem más betegségek feltárásához is támpontul szolgál.(szürke hályog, zöld hályog, magas vérnyomás, cukorbetegség). Érdemes megjegyezni, hogy  40 év felett, legalább 2 évente vegyünk részt szemvizsgálaton.
A látásunk romlása viszonylag lassan kialakuló folyamat. Talán ezért is hanyagoljuk el rendszeres ellenőrzését. Így sokszor már csak a vizsgálat során szembesülünk azzal, mennyivel jobb is lehetne a látásunk.
Keresse fel szakembereinket ha úgy érzi, panasza van a látásával kapcsolatban, Készséggel állunk rendelkezésére látásproblémáinak megoldásában. Computeres szemvizsgálat során, állapítjuk meg a dioptria meghatározásához szükséges alap adatokat, majd a hagyományos próbaszemüveges módszerrel határozzuk meg az  Önnek legoptimálisabb dioptriát.

A szemvizsgálat lépései:
1.    A látással kapcsolatos panaszokat felmérjük.
2.    Objektív vizsgálattal  computer segítségével megállapítjuk a fénytörési hibákat.
3.    A szubjektív vizsgálat során meghatározzuk a távoli, közeli és  olvasó távolság
éleslátást biztosító dioptria értékeket.
4.    Ellenőrizzük a színlátást és a szemmozgató izmok működését.
5.    Megvizsgáljuk a szemlencse, a szaruhártya és a kötőhártya állapotát .
6.    Szemfenék vizsgálat.
7.    Ha szeretné kipróbálni a kontaktlencse viselést, akkor erre is lehetőséget biztosítunk.


Szemvizsgálatra (hagyományos szemüveghez és kontaktlencséhez) előzetes bejelentkezés alapján van lehetősége  a megadott telefonszámokon.