Hasznos tanácsok kontaktlencse viseléshez

 A kényelmes és egészséges kontaktlencse viselés legfontosabb alapszabálya, hogy mindig kövesse az illesztője által adott, illetve a Bioflex kontaktlencsék használati útmutatójában szereplő tanácsokat, előírásokat!
Ne feledje, a lencsék helyes használata és ápolása elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszabb távon is megőrizhesse a szeme egészségét! Kérjük, tanulmányozza át alaposan az alábbi hasznos tanácsokat, és kivétel nélkül mindig tartsa is be azokat!


1.    Mielőtt távozna az illesztőjétől, győződjön meg arról, hogy egyedül is ki tudja venni a kontaktlencséit! Mindig tartsa be a szakember a Bioflex kontaktlencse viselésére és ápolására vonatkozó előírásait! Sose használja a lencséket tovább, mint ahogy azt az illesztője javasolta!


2.    Mielőtt hozzáérne a lencséhez, mindig mossa meg alaposan a kezét, és törölje szárazra! Lehetőleg semleges kéztisztítószert használjon, kerülje az illatosított szappanokat! A lencséket csak az ujjbegyével érintse meg és ügyeljen arra, hogy a körmeivel véletlenül se sértse meg!


3.    Mindig ugyanolyan sorrendbe helyezze be és vegye ki a lencséket, nehogy véletlenül összekeverje azokat!


4.    A lencséket (kivéve a Bioflex One Day és One Day Toric) minden használat után fertőtleníteni kell, mielőtt újra a szemébe helyezné őket! A lencsék tisztítására, fertőtlenítésére kizárólag az illesztője által javasolt ápolófolyadékot használja! Ügyeljen a tároló tok rendszeres fertőtlenítésére illetve cseréjére is! Soha ne öblítse le a kontaktlencséjét vagy a tároló tokot csapvízzel, mert fertőzésekre adhat okot!


5.    Rendszeres kontaktlencse viselés mellett is mindig álljon a rendelkezésére egy megfelelő szemüveg, mert bizonyos helyzetekben (pl. elszakad a lencse, allergiás panaszok miatti intolerancia) szüksége lehet rá!


6.    Ha viszkető, égő érzést vagy fokozott könnyezést, szokatlan váladékozást tapasztal, azonnal távolítsa el a szeméből a kontaktlencsét és forduljon szakemberhez!


7.    Soha ne aludjon nappali viseletű kontaktlencsében (kivéve, ha Bioflex Premium lencsét visel, mely magas oxigénáteresztő képességének köszönhetően megfelelő oxigénellátást biztosít a szemnek alvás közben is)!


8.    Sose viselje a kontaktlencsét úszás vagy szaunázás közben, mert a fertőzések veszélye ilyenkor fokozottan magas!


9.    Ne felejtse el a lencséit időben utánrendelni, mert a lencsék beszerzése bizonyos esetekben hosszabb időt is igénybe vehet!


10.    Végeztessen rendszeresen, legalább évente egyszer szemvizsgálatot, hogy teljes bizonyossággal kizárhassa az esetleges komplikációk lehetőségét! Egy szemvizsgálat olyan kezdetleges elváltozásokra is fényt deríthet, amelyek előjelei nem észlelhetők vagy szabad szemmel nem láthatók!